Historia

Nylands svenska lantbrukssällskap on rekisteröity yhdistys joka on perustettu vuonna 1856. Silloinen nimi oli Nylands och Tavastehus läns lantbrukssällskap.

Yhdistyksen tehtävänä oli, ja on vieläkin, tarjota neuvontaa maatalouskysymyksissä. Eräs merkittävä henkilö yhdistyksen alkutaipaleella ja sen perustamisessa oli professori ja senaattori Johan Wilhelm Snellman. Hän laati yhdistyksen ensimmäiset säännöt ja toimi myös ensimmäisenä sihteerinä. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Helsingin Yliopiston varakansleri J.R.Munck jolla myös oli merittävä rooli perustamisen yhteydessä.

Yhdistyksen nykyinen nimi, Nylands svenska lantbrukssällskap, otettiin käyttöön vuonna 1946 merkittävän sääntöuudistuksen myöta. Tämän uudistuksen keulamiehenä toimi silloinen puheenjohtaja, vapaaherra Ernst von Born.

Jos NSL:n pitkä historia kiinnostaa laajemmin nin siihen voi hyvin perehtyä vuonna 2006 julkaistun historiikin kautta. Kirjan nimi on Nylands Svenska Lantbrukssällskap 1856-2006 För, genom och med folket ja sen on kirjoittanut Kim Björklund. Kirja on saatavilla NSL:n toimistolta.