Analysera spannmål hos NSL Lab

Analyser av spannmålsprover görs i NSL Labs laboratorium, – snabbt och till konkurrenskraftiga priser!

Spannmålspriserna har tyvärr sjunkit en hel del sedan toppnoteringarna. Om du inte ännu slagit fast priset på dina produkter är det viktigt att senast nu vid skörden få en klar bild av kvaliteten på de skördade produkterna

Om man vet att man har högkvalitativ vara i lager gäller det att ha is i hatten och inte sälja till vilket pris som helst utan utreda möjligheterna till även längre tids lagring – därför är det av stor vikt att veta kvaliteten på sin skörd.

Inlämningslådan finns nu vid ytterdörren till den nya hallen bakom den gamla, adress Västankvarnvägen 444. Man kan också skicka prover per post med ”Till dörren”-paket på adressen Västankvarn Försöksgård, Västankvarnvägen 446, 10230 Ingå st.
Fyll i telefonnumret 044-782 7228 i mottagaruppgifterna.
Inlämningslåda för spannmålsprover finns även i Östnyland på adressen Sarvlaksvägen 145, 07900 Lovisa. Var gärna i kontakt med Bodil (0400-550 553) då ni lämnat prover till Sarvlaks.

Provet bör vara ca ett kg stort och vara taget på ett för hela partiet representativt sätt och förpackat i en tättslutande plastpåse om också fukthalten skall analyseras. Kom ihåg att skriva ditt namn, din adress, dina kontaktuppgifter till e-post eller gsm-nummer, gröda och sort samt vilka analyser du önskar.

Labbet levererar analyssvaren som e-post eller som textmeddelande beroende på hur du vill ha det.

Nu finns den senaste listan gällande prisuppgifter för analyser gjorda av labbet på Sällskapets hemsida under NSL Lab: https://www.nsl.fi/lab/spannmalsanalyser/

Denna sida är uppdaterad den 1.9. 2023 av Jan Grönholm, NSL

Såhär ser inlämningslådan ut i Sarvlaks: